1
عضو هیئت علمی، دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین، قزوین، ایران.
2
دانش آموخته دکتری، دانشگاه پیام نور تهران، تهران، ایران.
چکیده
صرف نظر از «شاهنامه » فردوسی، کتاب «دده قورقود » و «ایلیاد و ادیسه » هومر، از زیباترین و عظیم ترین آثار حماسی ملتهای جهان است. در این آثار مشابهت ها و همسانی هایی وجود دارد که شاید یکی از علل مهم این همسانی ها، آمیختگی اساطیر ملت های گوناگون و تأثیرپذیری آنها از یکدیگر باشد. همسانی های این آثار، ما را بر آن داشت که با تأمّلی دیگر در نوع نگرش آفریدگاران حماسه به جایگاه زن و مقایسۀ این موضوع در این آثار بپردازیم. در این مقاله ضمن بررسی جایگاه زنان در هر دو حماسه و بیان همسانی ها و ناهمسانی، به موضوع عشق و بررسی آن در این آثار نیز پرداخته می شود.
برزگر خالقی, محمّدرضا, نیساری تبریزی, رقیه. (1390). سیمای زن و عشق در «دده قورقود » و «ایلیاد و ادیسه ». فصلنامه مطالعات ادبیات تطبیقی, 5(20), 31-42.
MLA
محمّدرضا برزگر خالقی; رقیه نیساری تبریزی. "سیمای زن و عشق در «دده قورقود » و «ایلیاد و ادیسه »". فصلنامه مطالعات ادبیات تطبیقی, 5, 20, 1390, 31-42.
HARVARD
برزگر خالقی, محمّدرضا, نیساری تبریزی, رقیه. (1390). 'سیمای زن و عشق در «دده قورقود » و «ایلیاد و ادیسه »', فصلنامه مطالعات ادبیات تطبیقی, 5(20), pp. 31-42.
VANCOUVER
برزگر خالقی, محمّدرضا, نیساری تبریزی, رقیه. سیمای زن و عشق در «دده قورقود » و «ایلیاد و ادیسه ». فصلنامه مطالعات ادبیات تطبیقی, 1390; 5(20): 31-42.