شیرخانی, محمدرضا, صیدی, کریم, سهرابنژاد, علیمحمد. (1396). تحلیل مفهوم اسطوره در شعر بدر شاکر السیاب و احمد شاملو. فصلنامه مطالعات ادبیات تطبیقی, 11(43), 31-51.
محمدرضا شیرخانی; کریم صیدی; علیمحمد سهرابنژاد. "تحلیل مفهوم اسطوره در شعر بدر شاکر السیاب و احمد شاملو". فصلنامه مطالعات ادبیات تطبیقی, 11, 43, 1396, 31-51.
شیرخانی, محمدرضا, صیدی, کریم, سهرابنژاد, علیمحمد. (1396). 'تحلیل مفهوم اسطوره در شعر بدر شاکر السیاب و احمد شاملو', فصلنامه مطالعات ادبیات تطبیقی, 11(43), pp. 31-51.
شیرخانی, محمدرضا, صیدی, کریم, سهرابنژاد, علیمحمد. تحلیل مفهوم اسطوره در شعر بدر شاکر السیاب و احمد شاملو. فصلنامه مطالعات ادبیات تطبیقی, 1396; 11(43): 31-51.
تحلیل مفهوم اسطوره در شعر بدر شاکر السیاب و احمد شاملو
زبان نمادین و اسطورهای در شعر معاصر جایگاهی در خور یافته است. اسطورهها بخشی از هویّت، تمدن و فرهنگ هر سرزمین به شمار میروند. بدر شاکر السیاب و احمدشاملو در شعر خود به اساطیر و افسانهها توجّهی ویژه داشتهاند. در این مقاله با بررسی اسطوره در شعر این دو شاعر، به این نتیجه میرسیم که افزون بر گرایش این دو به بهرهگیری از اسطوره، شیوه کاربرد اسطوره در شعر سیاب در دو سطح امید قطعی به تحوّل وضع موجود و ناامیدی شدید از آن متغیر است؛ در حالی که شاملو با استفاده از اساطیر و باز آفرینی آنها با کلی نگری و مطلق گویی، با صدور حکم و استفاده از زبان فخیم و آرکائیک حماسی به شعرهایش رنگی از قدرت و استحکام میبخشد.